UC News

General Knowledge Questions For IAS And IPS Exam

There are many questions in the UPSC exam for people who want to be a IAS or IPS officer.Here are questions for the people who want to become IAS or IPS officer.This questions will help them in getting knowledge.

General Knowledge Questions For IAS And IPS Exam
Google

1. What is full form of ATM ?

Ans : The Answer Is Automated Teller Machine

2. What Is The Full Form Of NCP ?

The Answer Is National Congress Party.

3. What is full form of CEO ?

Ans: The Answer Is Chief Executive Officer.

4. What is the full form of DIG ?

Ans : The Answer Is Deputy Inspector General Of Police.

5. What Is The Full Form Of DLF ?

Ans : The Answer Is Delhi Land & Finance.

6. When We Celebrate Teachers Day ?

Ans : The Answer Is 5 September.

7. What Is The Full Form Of DM ?

Ans : The Answer Is District Magistrate.

8. Which City Is The Capital Of Bihar ?

Ans : The Answer Is Patna.

9. Which City Is Called As Pink City ?

Ans : The Answer Is Jaipur.

10. Who Is The First Lady IPS Officer Of India

Ans : Answer Is For The Public Plz Say Answer In Comments.

Topic:
READ SOURCE
Open UCNews to Read More Articles

HOT COMMENTS

Akki

Dr.Kiran Bedi is first indian women.....she was join in indian police service(IPS)..in 1972

10 Months ago

11
Prithviraj

Kiran Bedi

9 Months ago

0
Laxmi Bai

Kiran bedi

9 Months ago

0
Read More Comments